Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 4 |
Parmezán 32% | 20 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Víno bílé suché | 100 |
Olej řepkový | 15 |
Česnek | 20 |
Cibule | 100 |
Lilek | 180 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 200 |
Dochucovadla:
rozmarýn, sůl, bobkový list, hmotnost hotového pokrmu (čočka bez vejce) 860 g
Energetická hodnota celkem: 5372 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1791 kJ
Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 50.7, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 12.3, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Čočku předem namočíme a uvaříme s bobkovým listem do měkka. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno, orestujeme na troše oleje do světle hnědé barvy. Přidáme rozmarýn a na větší kostky nakrájený lilek a krátce opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme odvařit. Osolíme, přidáme uvařenou čočku a promícháme. Přidáme nastrouhaný parmezán a dle chuti můžeme případně zjemnit máslem. Připravíme si zastřené vejce. Vodu ochucenou kapkou octa přivedeme k varu a ztlumíme trochu teplotu. Vodu v hrnci zamícháme, aby se vytvořil vír, doprostřed vlijeme vajíčko a vaříme cca 3-4 minuty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.